Sinksenfoor trekt 800.000 bezoekers 🎠

🎡 Vandaag is het de laatste dag van de Sinksenfoor, die vanaf 19 mei op Spoor Oost stond. Het was opnieuw een succeseditie met circa 800.000 bezoekers. Dat zijn er evenveel als vorig jaar.

In 2015 vond de Sinksenfoor voor de eerste keer plaats op Spoor Oost. Toen stond de foor er 51 dagen (2 weken langer dan anders) en trok ze 850.000 mensen.

Zowel in 2016 als in 2017 en dit jaar stond de foor er 37 dagen:

In 2016 vonden bijna 600.000 bezoekers hun weg naar het kermisterrein.

Vorig jaar waren er met 800.000 kermisliefhebbers een derde meer bezoekers.

Dat goede cijfer wordt dit jaar geëvenaard.

🎡 Dit jaar viel Pinksteren en dus ook de Sinksenfoor erg vroeg op het jaar. Dat betekent een minder grote opkomst van studenten, omdat die gedurende de hele periode in de blok zitten.

Anderzijds viel het de foorkramers op dat veel trouwe klanten van vroeger nu ook de weg naar Spoor Oost vonden. Ook het relatief goede weer gedurende de 5 weken van de foor lokten het publiek naar buiten. Met als resultaat dus opnieuw een opkomst van 800.000 bezoekers, waar de stad en de foorkramers heel tevreden mee zijn.

🎠 Er kwamen voor deze editie opnieuw meer dan 150 attracties naar het terrein Spoor Oost in Borgerhout. De twee nieuwe attracties, de Shaker en de Tower, waren de blikvangers. De Tower, met een vrije val vanaf bijna 90 meter, bleek een publiekslieveling. Verder werd de kinderanimatie op woensdagen, met een schminkstand, mascottes en ballonkunstenaars, gesmaakt.

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal|©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s