Hippo beeld kapotgeslagen

Na het recente vandalisme aan de Zoo dieren, is het nu de beurt aan een beeldje van de ‘Antwerp Hippo Parade 2018’ op de Oever. Een van de 20 kunstig beschilderde nijlpaard beeldjes, die staan opgesteld doorheen de oude stad, is in de loop van vrijdag op zaterdagnacht totaal kapotgeslagen.

🔸De beeldjes staan er sinds begin juli, je kan ze zelf gaan ontdekken tot 30 september tussen ‘t Zuid en het Havenhuis. Het uiteindelijke doel van deze city-attractie is om d.m.v een veiling van de kunstwerken (in oktober) fondsen te werven voor drie lokale goede doelen voor jongeren: City Pirates, Hand in Hand, Samen tegen Reuma en Moeders Voor Moeders.

🔸Buiten de fondsenwerving wil de Hippo Parade nog een extra boodschap brengen: ‘We willen hiermede de aandacht vestigen op de huidige afvalmaatschappij van de mens en het verdwijnen van natuur én dier. In de huidige tijden waar velen een ongekend stress-level bereiken en dit zich manifesteert in de vorm van burn-outs, depressies, angst, e.d. willen wij met een groep enthousiaste kunstenaars rustpunten scheppen in de stad en daardoor een gevoel van verbondenheid tussen mens, dier en natuur creëren.’ aldus initiatiefnemer Ludo Modelo.

Een of enkele personen hebben deze boodschap dus duidelijk niet begrepen…

🅰️ntwerpen Lokaal ©️Tom Jespers / M. Heuser

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s