Bewonder de schitterende plafondschildering Goden op de Olympusberg in augustus zonder reserveren!

De schitterende Hofkamer, in de tuin van Erfgoedhuis den Wolsack, wordt deze zomer al opengesteld als voorsmaakje op het prestigieuze project Vlaamse Meesters in Situ. Het volledige project gaat van start in 2019, en zal veertig sites openstellen waar werken van Vlaamse meesters in hun oorspronkelijke context te beleven zijn. In de Hofkamer kan je zo het grootste loshangend en op kader genageld plafonddoek van West-Europa bewonderen: de Goden op de Olympusberg.

Vanaf 4 juli tot 29 september kan je je op de gelijkvloerse verdieping van de Hofkamer neervlijen op een reusachtig ligkussen: de ideale manier om het adembenemende plafonddoek volledig in je op te nemen. Een informatiezuil met touchscreen geeft je alle nodige informatie over het imposante werk.

In augustus moet je niét reserveren: wandel tijdens een zonnig dagje in Antwerpen dus zeker langs. Je vindt de Hofkamer vlak achter de Grote Markt van Antwerpen op de Oude Beurs, nummer 27. (Herita)

De openstelling van de Hofkamer gebeurt in het kader van Vlaamse Meesters in Situ, een project van Openbaar Kunstbezit Vlaanderen. Tijdens het toeristisch seizoen van 2019 openen in heel Vlaanderen meer dan 40 plaatsen waar werken van Vlaamse Meesters uit de 15e, 16e en 17e eeuw nog te beleven zijn op hun oorspronkelijke plek.

“De werken van Vlaamse Meesters onderscheiden ons van onze buurlanden,” zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “We willen met dit project meer fierheid genereren op ons erfgoed. We zijn in Vlaanderen gezegend met een concentratie van kunst en cultuur op een oppervlakte van een zakdoek groot.”

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s