Antwerps Gildejuweel

Zoals de traditie het wil, vindt ook deze zomer een nieuwe editie van het Antwerps Gildejuweel plaats. Op zondag 5 augustus kunnen kijklustigen terecht aan de Oostendekaai aan het Mas waar de schuttersgilden in traditionele klederdracht schietwedstrijden houden. Wie dat wil, kan onder begeleiding ook zelf schieten. Het Antwerps Gildejuweel gaat om 10.30 uur van start met een kerkdienst in de Sint-Pauluskerk. De dienst wordt bijgewoond door de verschillende deelnemers, maar ook het grote publiek is welkom.

Om 14:30 uur gaan de schietwedstrijden van start. De schuttersgilden nemen het tegen elkaar op in traditionele klederdracht. Liefhebbers kunnen ook zelf proberen te schieten, onder begeleiding van ervaren schutters.

🛡Praktisch🛡

zondag 5 augustus

⚜️10u30 Plechtige Gildemis in de Sint Pauluskerk. Vrije toegang voor het publiek. ⚜️14u00 Vertrek optocht door de deelnemende Gilden van de Napoleonkaai – hoek Nassaubrug naar het MAS.

⚜️14u30 Aan het MAS schietwedstrijden voor de ingeschreven Gilden en

Publiekschieting met de kruisboog en luchtkarabijn. Hieraan kan iedereen (+16j) deelnemen. De Sint-Michiels Schermersgilde leert het publiek kennis maken met het langzwaard.

⚜️17u45 Einde van de schietwedstrijden.

⚜️18u00 Proclamatie en prijsuitreiking in het Felixpakhuis voor de deelnemende Gilden.

🛡❗️Wijziging van locatie❗️🛡

Dit jaar, en wellicht ook de volgende twee jaar, zullen de Gildefeesten doorgaan op de Oostendekaai, naast het MAS. Dit vanwege de werken op de Grote Markt. De gildemis heeft plaats in de Sint-Pauluskerk om 10u30 i.p.v. Sint-Andrieskerk.

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s