Antwerpse Stadstrommelaars vieren 120 jaar

🥁 Veel tromgeroffel en loftrompetten voor de Antwerpse Stadstrommelaars op het Eilandje! Zaterdag huldigde Stad Antwerpen onze stadstrommelaars in het Felix Pakhuis. Schepen Ludo Van Campenhout sprak vol lof over hun jarenlange inzet bij zowat alle belangrijke evenementen en gebeurtenissen in Antwerpen. Verschillende leden van het korps kregen een mooie gegraveerde plakette in glas van stad Antwerpen met vermelding van hun dienstjaren. Tamboer-Majoor Julien Van Noten was zichtbaar fier en ontroerd over zijn stadstrommelaars! Ludo Van Campenhout had nog een zeer speciale attentie voorzien namens stad Antwerpen, samen met Julien onthulde hij een kader met een historische afbeelding van de stadstrommelaars bij de wereldtentoonstelling 1894.

De Antwerpse Stadstrommelaars gaven een kort optreden aan het Felix Pakhuis, gevolgd door een druk bijgewoonde receptie, aangeboden door stad Antwerpen voor de genodigden, waaronder gewezen burgemeester Bob Cools, de Provinciecommandant van Antwerpen, de Europese Snorrenclub Antwerpen, familie en vrienden.

De Antwerpse Stadstrommelaars werden opgericht vanuit de Burgerwacht “Garde Civique“ ter gelegenheid van de viering van de 300ste verjaardag van Antoon Van Dijck, op initiatief van schepen Frans Van Kuyck, met het oog op de grandioze “Van Dijckfeesten”. Het idee stamde uit 1898, deze datum is terug te vinden op het vaandel van het korps.

Ook namens Antwerpen Lokaal nog vele muzikale jaren gewenst ! 🥁🎺🥂

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s