Standbeeld De Buildrager krijgt zijn nieuwe plaats

🔸Het standbeeld De Buildrager, het symbool voor de Antwerpse dokwerkers, staat normaal gezien naast het stadhuis aan de Suikerrui. Door de restauratiewerken en de omheining aan het stadhuis is het beeld tijdelijk uit het straatbeeld verdwenen. Het beeld verhuisde naar het depot in het Middelheimmuseum wat voor heel wat reacties zorgde bij o.a. de havenarbeiders. Het werk geldt als symbool voor de bewustwording van de arbeidersklasse. Toen een delegatie van PVDA haven vlak voor de gemeenteraad haar 550 handtekening onderhandigde, gaf Schepen Bastiaens hen al de primeur dat het beeld op het Schengenplein zou komen, nog voor 1 november. Zodat de jaarlijkse herdenking van de gestorven dokwerkers zou kunnen doorgaan..

Het standbeeld werd ingehuldigd in september 1950.

🔸Op maandag 8 oktober krijgt De Buildrager, in aanwezigheid van schepen voor patrimonium Caroline Bastiaens, een nieuwe plek op het Schengenplein op het Eilandje.

De werken aan het stadhuis zullen afgerond zijn in het najaar van 2020. “Vanaf dan zal de buildrager terug op zijn vertrouwde plek op de Suikerrui komen te staan”.

Simulatiebeeld ©️ 🅰️ntwerpen Lokaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s