Rubens Re-viewed in Sint-Carolus Borromeuskerk

🔸In 1620 leverde Rubens negenendertig plafondschilderijen aan deze toenmalige JezuĂŻetenkerk. De doeken gingen helaas verloren bij een grote brand in 1718. De installatie ‘Rubens Re-Viewed’ van kunstenaar Rudy De Graef wekt achttien van deze werken opnieuw tot leven. Via een lumineuze installatie met spiegels lijkt het alsof de originele schilderijen van Rubens weer op de plafonds van de zijbeuken pronken.

Rudy De Graef maakte ook achttien etsen die teruggrijpen naar Rubens’ barokke plafondschilderingen op de gaanderijen van de kerk.

In de bijzondere context van de Sint-Carolus Borromeuskerk word je als bezoeker meegezogen in prachtige bijbelverhalen die telkens weer vertellen over verlossing, geloof, macht en liefde. De barokke dramatische versies van Rubens en de uitgelijnde grafische versies van De Graef gaan met elkaar in dialoog waardoor de eeuwenoude verhalen uit de Schrift een actuele invulling krijgen.

ℹ️ De installatie en de originele etsen van Rudy De Graef zijn te bezoeken in de Sint-Carolus Borromeuskerk, van vrijdag 30 november 2018 tot 30 maart 2019, van maandag tot zaterdag van 10 tot 12.30 uur en van 14 tot 17 uur.

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s