Kerst-MIS op Sint-Andries! Geen gewone mis, wél een beleven-MIS

Maandag 24 december, klokslag 24u00. Eerst is er de NACHTMIS. De kleurrijk verlichte kerkruimte brengt je al in de sfeer van het preludium waarin we de verwachting van de advent nog even op ons laten inwerken. De hoop wakkeren we aan met het eeuwenoude gregoriaanse Rorate caeli. Wanneer dan om middernacht het ontroerende Stille nacht, heilige nacht weerklinkt, wordt het Kind binnengedragen tot ‘waar de ster bleef stille staan’. Voeg daarbij een ongehoorde korte preek van ‘herder’ Rudi Mannaerts op de beroemde preekstoel en hartverwarmende liederen in solo-, koor- en samenzang m.m.v. het Altenakoor uit Kontich.

Na de Nachtmis is iedereen welkom in de feeërieke kelder Exspecto om elkaar bij een warm drankje de záligheid van Kerstmis te wensen.

🎄Op KERSTDAG dinsdag 25 december om 10u30 is er de stemmige kerst-MIS.

Ook hier beklimt ‘herder’ Rudi Mannaerts de beroemde preekstoel om ieders hart te raken voor het geheim van het echte kerstgebeuren, in een ongehoorde kortere preek. De stemmige kerstliederen hebben we te danken aan het koor Die Cierlycke. Ook na deze mis is iedereen welkom in de stijlvolle feestkelder Exspecto om bij een warm drankje ieder de zaligheid van Kerstmis te wensen.

Ook in de AVONDMIS van 19u.30 blijft de vreugde van het kerstfeest voelbaar met gregoriaans en samenzang, m.m.v. onze vaste organist Peter Possemiers.

🎄Woensdag 26 december, tweede kerstdag, Familiedag van 13u.00 tot 17u.30

Familiedag met kerstrondleidingen en voor de kinderen een heuse kerstrally in de kerk. Vrij bezoek aan de schatkamer. Gezellig napraten kan in de feeërieke feestkelder Exspecto.

🎄Dinsdag 1 januari, Nieuwjaar, 11u.00 toewijding van het nieuwe jaar en gebed om Gods zegen.

🎄Zondag 6 januari,10u.30 Viering van Driekoningen met in hun kleurrijk gevolg onze eerstecommunicanten.

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s