Roze schip in haven

De nieuwe Japanse rederij Ocean Network Express (ONE) legt woensdagavond voor het eerst aan in de haven van Antwerpen. De Vloot van deze rederij bestaat uit knalroze (fuchsia) schepen met even knalroze containers, een opmerkelijk zicht. De inspiratie voor deze kleur is ontstaan in de lente van dit jaar, toen stonden de Japanse kerselaars volop in bloei en was de fusie rond met de Japanse rederijen NYK, MOL en K-Line. Daarom heeft ONE beslist om alle nieuwe schepen en containers in de kleur magenta te schilderen. Het container schip is gebouwd in 2018 en varend onder de vlag van Panama. Veel exemplaren zijn er nog niet, het is dus een uniek moment om het in de haven van Antwerpen te spotten vandaag.

Ook alle nieuwe containers krijgen een roze kleur. Ofwel roze containers met witte letters, ofwel grijze containers met roze letters. Deze kan je al regelmatig ‘spotten’ in de haven.

Vanavond (woensdag) zal het schip (lengte 364 meter) rond 17:30 uur aanmeren aan kaai 913 in de haven. Donderdag vertrekt het terug rond 21:00 uur.

Foto’s 🅰️ntwerpen Lokaal ©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s