Succesvolle editie van de Winter in Antwerpen

🔸Het evenement ‘Winter in Antwerpen’, een maand lang winterpret in de Antwerpse binnenstad, beleefde deze zaterdag en zondag zijn eindweekend. Het bezoekersaantal lag dit jaar op 1.150.000, dat is ca. 15 % meer dan vorig jaar.

Deze editie kende een heel muzikale start, met hartverwarmende koren in de binnenstad en K’s Choice op een groot podium, meegezongen door honderden kelen. Dat openingsfeest was meteen een voltreffer, met 100.000 bezoekers.

🔸En dat was niet de enige verrassing van dit jaar. Ook het unieke luisterverhaal dat bezoekers meevoerde in een tot nog toe onbekende waterwereld (illustraties van Fatinha Illustration), werd enthousiast onthaald. In de Voetgangerstunnel en Spiegeltent werden in totaal 4.500 audioguides ontleend. Het Geluidshuis telde in totaal 2.200 downloads en 3.000 streams van het verhaal op hun app en website.

🔸Attracties en kerstmarkt

De afgelopen vier weken amuseerden bezoekers zich o.m. op de ijspiste (45.700 schaatsers) en de tubing (10.000 glijders), en flaneerden ze over de kerstmarkt (ca. 1.000.000 passanten). Er werden ook massaal veel boodschappen gestuurd vanop de wensenmuur op het Steenplein: 16.000 bezoekers zonden er hun virtuele wensen uit.

🔸Vuurwerk

Het eindejaarsvuurwerk op 31 december trok een massa volk: 110.000 mensen kwamen in Antwerpen het nieuwe jaar met een knal inzetten.

🔸Winter-BBQ

Op de afsluitende Winter-BBQ aan de Schelde afgelopen zondag smulden 12.000 bezoekers van de traktaties van de stad, om zo het nieuwe jaar smakelijk te starten.

🔸Kerstboomverbranding 🎄🔥

Wie nog verder wil genieten van de Antwerpse wintersfeer, kan terecht op de traditionele kerstboomverbranding tijdens ‘Winteroever’. Die vindt plaats op het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever, op zaterdag 12 januari vanaf 17 uur.

Foto ©️ 🅰️ntwerpen Lokaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s