DE ROMA IS VAN ONS

🎥⭐️Een film van Lies van der Auwera over de vrijwilligers van De Roma⭐️

Meer dan 450 vrijwilligers doen De Roma op volle toeren draaien. Waarom zetten zij zich zo met hart en ziel in voor de volksschouwburg in hartje Borgerhout? Televisiemaker Lies Van der Auwera vroeg het zich af en vond met haar eigen docu De Roma is van ons een antwoord.

15 jaar geleden werd de toen bouwvallige Roma heropgebouwd door een enthousiast team van vrijwilligers. En die groep blijft groeien, tot op de dag van vandaag. Bonnetjes verkopen en pintjes tappen, stoelen zetten en vloeren dweilen: haal de vrijwilligers weg en De Roma kan weer sluiten.

Waarin schuilt de magie van “onze Roma”? De film De Roma is van ons ontrafelt dit unieke sociale weefsel. Een film over het belang van gemeenschapsgevoel en het zoeken naar je plek in de samenleving over kleur en cultuur heen, middenin een multiculturele buurt.

🔸Televisiemaker Lies Van der Auwera uit Borgerhout volgde vier maanden lang enkele trouwe vrijwilligers en won hun vertrouwen voor enkele doodeerlijke en ontwapenende portretten, verteld tegen de achtergrond van de woelige geschiedenis van De Roma zelf.

🎬 De docu ging deze week in premiere en zal binnenkort te zien zijn op Canvas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s