Pateekes & Chocolate week

Antwerpen Koekenstad dompelt je jaarlijks onder in een wereld van heerlijke koekjes en chocolade. Dit alles beleef je in een expo, twee proeverroutes: ‘Pateekes Week’ en ‘Chocolate Week’, en de Antwerpse Handjes illustratiewedstrijd. Eddy Van Tittelboom van het huis Lints en Bernard Proot van het huis DELREYantwerpen zijn de ambassadeurs van Antwerpen Koekenstad.

🔸🍰 ‘De Pateekes Week’ zet de patissiers en tearooms van Antwerpen in de kijker. Het is een ontdekkingsroute speciaal voor iedereen die van pateekes, zoete delicatessen, koffie en thee houdt. Deze editie loopt van vrijdag 1 februari tot en met zondag 10 februari 2019.

Pateekes Pass 🎟🍮

Als je wil deelnemen koop je een Pateekes Pass. Deze pas is vanaf half januari 2019 verkrijgbaar bij alle deelnemende zaken en is geldig tijdens de Pateekes Week. De pas bevat tien coupons waarmee je bij de deelnemende zaken van lekkers kunt genieten.

Met de Pateekes Pass van 10,00 euro krijg je het dubbele in aankoopwaarde terug. Bij aankoop van een pateekespas ontvang je de brochure én een inkomkaart (ter waarde van zeven euro) waarmee je gratis de tentoonstelling Martougin kan bezoeken in het voormalige OCMW-gebouw in de Lange Gasthuisstraat 39 te Antwerpen.

Deze expo loopt van vrijdag 1 februari tot en met zondag 17 maart 2019.

🔸🍫 ‘De Chocolate Week’ zet vanaf 8 maart de chocolatiers van Antwerpen in de kijker. Het is een ontdekkingsroute speciaal voor iedereen die van chocolade, zoete delicatessen, koffie en thee houdt. Deze editie loopt van vrijdag 8 maart tot en met zondag 17 maart 2019.

Chocolate Pass 🎟🍫

Als je wil deelnemen koop je een Chocolate Pass. Deze pas is vanaf half januari 2019 verkrijgbaar bij alle deelnemende zaken en is geldig tijdens de Chocolate Week. De pas bevat tien coupons waarmee je bij de deelnemende zaken van lekkers kunt genieten.

Met de Chocolate Pass van 10 euro krijg je het dubbele in aankoopwaarde terug. Bij aankoop van een chocoladepas ontvang je de brochure én een inkomkaart (ter waarde van zeven euro) waarmee je gratis de tentoonstelling Martougin kan bezoeken.

BLOC EN MINERVA komen (tijdelijk) terug! 🍫🍫🍫

Martougin chocolade komt in deze editie van Antwerpen Koekenstad in drie versies terug. Er is een ‘limited edition’ Minerva en twee soorten van de klassieke Bloc. De Minerva komt in een aangepast blauw kleedje en bevat 72% cacao. Uniek is dat de chocolade hiervan gemaakt wordt in de enige nog overblijvende chocoladefabriek van Antwerpen: Cargill (vroeger: ‘La Chocolaterie Belge’). Vanaf 1 februari kunt u deze – weliswaar in beperkte oplage – vinden bij de Stadswinkel (Grote Markt), Helios, Chocolate Nation en op de tentoonstelling Martougin.

De klassieke Bloc komt in een verpakking zoals uit de jaren 1970. Deze ‘Original’ omvat een fondant van 57% en een melkchocolade van 32%.

Veel smul plezier! 🍫🍰☕️

ℹ️ http://www.antwerpenkoekenstad.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s