GRATIS PLUKTUIN ASTRIDPLEIN MET VLAAMSE TULPEN

🔸Ook al uitgekeken op die troosteloze winter ? Haal bloemen en planten in huis en je leefwereld ziet er al een stuk vrolijker uit. Om het deugddoend effect van bloemen en planten te onderstrepen organiseert VLAM zijn tweede Pluktuin op het Koningin Astridplein in Antwerpen op zaterdag 19 januari.

🌷🌷Tweede pluktuin in Antwerpen🌷🌷

Kerstbomen, containerbomen, bloembakken, hanging baskets en begoniatapijten. Dat kennen we ondertussen wel in onze steden, maar een Pluktuin ? Nee, dat is vrij nieuw in Vlaanderen. Een Pluktuin wordt eerst met grote zorg opgebouwd door siertelers om de bloemen/planten vervolgens weg te schenken aan het publiek. Op deze manier brengt de Vlaamse sierbloemensector zijn producten onder de aandacht en stimuleert het Vlaanderen om meer bloemen en planten in huis te halen. En dat het loont, daarover zijn al heel wat wetenschappelijke publicaties verschenen: planten hebben een positief effect op het binnenklimaat én dragen bij tot het welbevinden van mensen. Dat laatste kan zeker tellen in deze donkere wintermaanden.

🌷Tulpen in de kijker

De tweede Pluktuin die VLAM samen met de Vlaamse siertelers inricht, is volledig samengesteld uit tulpen. Het betreft 100.000 tulpen, die alle afkomstig zijn van het Vlaamse bedrijf Tuliflor in Wervik.

Christoph Pieters, zaakvoerder van Tuliflor: “Als je tulpen zegt, dan denken we al gauw aan Nederland, maar we hebben in Vlaanderen ook een behoorlijke productie. Wij broeien hoofdzakelijk dikkere bollen in vergelijking met die van onze Nederlandse collega’s. Dit resulteert in zwaardere stengels en grotere bloemen met een langere houdbaarheid.”

Ook andere snijbloemen dan de tulp worden in Vlaanderen geteeld. Pieter Van Oost, secretaris van AVBS, de sierteelt- en groenfederatie: “Vlaanderen telt zo’n 38 snijbloemtelers, goed voor 60 hectare. Snijbloemen worden vooral verhandeld via Brusselse, Nederlandse en Duitse veilingen. Ze zijn bestemd voor België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot Brittannië. Een ander deel verloopt rechtstreeks via de retail.”

💐 Nora Gharib is meter van deze editie en zal zaterdag de pluktuin om 13.00u openen. 💐

🌷Pluk een tulp (… of 15)

Zaterdag 19 januari.

🔸13 u: opening Pluktuin door Frans De Wachter, algemeen directeur VLAM, en Nora Gharib, meter van de actie.

🔸13:10 u: Start tulpenpluk. Elke passant mag onder begeleiding zelf een 15-tal tulpen mét bol plukken en meenemen naar huis.

🔸16.30 u : Sluiting Pluktuin.

#tulpenpluk #antwerpen #vlam

Groen van bij ons

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s