Chinese parade komt voor het eerst naar Antwerpen

🐲 Op zaterdag 2 februari is Antwerpen gaststad voor de grote Chinese parade. Meer dan 1500 artiesten vertrekken aan de Groenplaats en gaan van daar uit naar het Koningin Astridplein. Enkele dagen na de parade, op dinsdag 5 februari, vieren we het Chinees nieuwjaar. Vrijdag 18 jan. was de persconferentie, schepen Ludo Van Campenhout gaf toelichting over het programma aan een zaal vol Chinese media

 

🈴 De Chinese parade wordt jaarlijks georganiseerd in een Belgische stad. Dit jaar komt ze voor de eerste keer naar Antwerpen. Het is dan ook een grote eer voor de stad dat de Chinese ambassade dit evenement laat plaatsvinden in Antwerpen. Ludo Van Campenhout, schepen voor diamant: “Ik ben zeer blij dat de grote Chinese parade naar Antwerpen komt. We vieren dit jaar ook de 35-jarige vriendschapsband tussen Antwerpen en Shanghai en met deze parade kunnen we het feestjaar prachtig starten.”

🏮 Sun Wei, adviseur van de ambassadeur: “Met deze parade willen we het belang aantonen van onze vriendschapsband met Antwerpen. De start van het nieuwe jaar betekent voor ons nieuw geluk en nieuwe hoop.” Meer dan 1500 artiesten vormen een parade die vertrekt op de Groenplaats om aan te komen op het Koningin Astridplein. Sommige groepen komen speciaal uit China naar Antwerpen voor de parade.

㊗️ Raymond Leung, afgevaardigde van de Chinese gemeenschap in Antwerpen: “De oudste Chinese gemeenschap woont in Antwerpen. Het is fantastisch dat de parade dit jaar in onze stad doorgaat.” De parade wordt afgesloten met optredens van verschillende groepen in de Koningin Elisabethzaal.

🦁 Programma parade

· 14:00 uur: demonstraties Qigong (Chinese bewegingsleer) op de Groenplaats

· 14.30 uur: de ambassadeur en de burgemeester schilderen de ogen van de leeuwen (Groenplaats)

· 15:00 uur: de parade vertrekt op de Groenplaats

· 16:00 uur: aankomst op het Koningin Astridplein

· 16:00 tot 17:00 uur: foto-expositie in de Koningin Elisabethzaal

· 17.20 tot 18.30 uur: Chinese optredens in de Koningin Elisabethzaal

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s