Kleurrijke Chinese Parade

🉐🐲🎉

🈴 Voor de eerste keer vertrok de gekende Chinese Parade vanop de Groenplaats in Antwerpen. De parade voor Chinees nieuwjaar vindt elk jaar in een Belgische stad plaats. Honderden vrolijk uitgedoste deelnemers trotseerden de regen, alsook de vele toeschouwers langsheen het parcours dat richting Koningin Astridplein ging.

🉐 2019, of het Chinese jaar 4716 vieren de Chinezen eigenlijk pas aanstaande dinsdag 5 februari. Burgemeester Bart De Wever kreeg op de Groenplaats de eer om het startschot te geven voor de traditionele leeuwendans aan het begin van de parade, hij mocht samen met de Chinese Ambassadeur de leeuw inkleuren. Ook schepenen Nabilla Ait Daoud en Ludo Van Campenhout stapten mee in de optocht, zij waren voor de gelegenheid gekleed in teaditionele Chinese kostuums. Op de Meir sloot de stoet aan achter een grote praalwagen, gevolgd door Leeuwen en draken die hun beste kunstjes demonstreerden. In de Koningin Elisabethzaal was er na de stoet nog een optreden van verschillende traditionele groepen, muziek en dans wisselenden elkaar af. Er waren toespraken door de Chinese Ambassadeur, Ludo Van Campenhout en schepen voor de haven Annick De Ridder.

⛩ Wij hopen alvast dat dit prachtige evenement Antwerpen nog eens zal aandoen in de toekomst. Aanstaande zaterdag kan je de Leeuwendans nog zien in de Van Wesenbekestraat, dan gaan de leeuwen van deur tot deur en voeren hun dans op, en is er luid vuurwerk (oordopjes zijn aangewezen!)

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s