Uurwerkringen Kathedraal gaan naar beneden

🔸Eind maart zijn de eerste 2 kleinere elementen van een uurwerk van de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal gedemonteerd. De stelling is nadien hoger gemaakt om de 4 klok-ringen te kunnen verwijderen. Deze week begon de gespecialiseerde firma Clock-O-Matic uit Holsbeek met de demontage van de goudkleurige ringen. Deze gaan in kwartjes naar beneden via de werf-lift.

🔸Clock-O-Matic is een Belgische onderneming die nationale en internationale bekendheid geniet. In België zijn vele honderden kerken en gebouwen uitgerust met hun installaties. Clock o Matic: ‘Wij bezitten uitstekende referenties zowel op het vlak van nieuwbouw, automatisering als restauratie’. De onderneming telt 40 vakbekwame medewerkers en legt zich sinds meer dan 60 jaar uitsluitend toe op dit vakgebied.

Twee klok-ringen zijn reeds vlot verwijderd. De rest van de week zijn de vakmannen aan de slag op de toren. De wijzerplaten aan de andere kant van de kathedraaltoren worden ook gedemonteerd, maar gezien deze iets minder makkelijk naar beneden te halen zijn, zal dat wat langer duren.

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal | ©️Heuser

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s