2 nieuwe DeWaterbus haltes!

🔸Bij het begin van de zomervakantie krijgt DeWaterbus er weer twee extra haltes bij in het Noorden: ‘Lillo’ en ‘Liefkenshoek’. Goed nieuws dus voor wie er graag eens op uit trekt voor een bezoek aan het pitoreske havendorpje, of het jaarlijkse Lillo Boekendorp op 14 juli en 11 augustus. Uiteraard gaan de pendelaars hier ook gretig gebruik van maken.

Hier alvast enkele reacties van de opgetogen lokale bestuurders:

🔸Annick De Ridder, schepen van Haven in Antwerpen: “We zetten als havenbedrijf met deze uitbreiding verder in op het succesverhaal van DeWaterbus. Met de opstart van de lijn naar het noorden kunnen we naast het bedienen van bedrijven en werkgevers in het havengebied ook onze polderdorpen dichter bij de stad brengen en omgekeerd. Dit is opnieuw een initiatief waarmee we de band tussen de Antwerpenaar en het water versterken”

🔸Koen Kennis, schepen van Mobiliteit en Toerisme in Antwerpen: “De ontwikkeling van de Schelde als nieuwe vervoersweg houdt Antwerpen bereikbaar en zet verder in op de modal shiftdoelstellingen. Bovendien vaart niet alleen het woon-werkverkeer er wel bij maar ook voor het toerisme is het een schot in de roos.”

🔸Carl Geeraerts, districtsburgemeester Zandvliet-Berendrecht-Lillo: “Dit is uitstekend nieuws voor de inwoners van de polderdorpen. Een filevrij alternatief voor pendelaars dat bovendien het toerisme van- en naar Lillo verder kan aanzwengelen.”

🔸Marc Van de Vijver, burgemeester van Beveren: “De Schelde is hiermee definitief een snelweg voor personenvervoer geworden. We versterken hiermee de band tussen linker- en rechteroever en zetten letterlijk in op verbinding.”

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s