Trammuseum gaat terug open na renovatie

🔸Liefhebbers van oude trams en bussen kijken er reeds jaren reikhalzend naar uit, de opening van het Vlaams Tram- en Autobusmuseum (VlaTam) in Berchem. Vanochtend mocht de pers al eens een kijkje komen nemen in de loods waar men nog met man en macht alles klaarzet voor de opening. Vrijwilliger Marcel is één van de zowat 100 leden die actief meewerken aan het in stand houden van het materiaal. Marcel: ‘Er komen deze week nog verschillende voertuigen toe in het museum, die moeten tegen het weekend allemaal blinken! Marcel haalt spons en zeemvel boven om alle ramen te doen schitteren. Voorzitter Hubert Van den Bergh: ‘De voertuigen staan nu nog niet allemaal op hun plaats in de hal, het zal nog even puzzelen worden de komende dagen’.

🔸De geklasseerde tramloods uit 1912 aan de Diksmuidelaan in Berchem doet reeds sinds 2000 dienst als museum voor historische tram en bus voertuigen. In 2010 sloot het museum voor een grondige renovatie, het dak en bijhorende constructie, en de elektrische uitrusting waren in een zeer slechte staat. In 2012 ging men dan over tot de herstellingen. De oude tramstellen bleven tijdens de werken grotendeels in de loods staan, goed beschermd tegen stof. Het transport van tramstellen is erg duur en er was ook geen plaats bij de stalplaatsen van De Lijn. Enkele historische tramstellen reden in de periode van de renovatie nog regelmatig uit voor speciale evenementen en feestjes. De vooropgestelde streefdatum voor de opening in mei 2013, haalde men helaas niet omwille van de erg complexe dakconstructie.

Openingsfeest 🎉

🔸Op zondag 16 juni vanaf 14:00 uur is het eindelijk zo ver, na een jarenlange sluiting gaat het Vlaams Tram- en Autobusmuseum terug open voor het grote publiek. Meer dan 50 blinkende bussen en trams (vanaf jaren 1900!) wachten er op wie de geschiedenis van het vervoer met tram en bus wil herbeleven. Daarbij horen een stoomtram en de eerste elektrische tram van Antwerpen. Het museum is ook de gelukkige bezitter van de enige nog bestaande gyrobus in de wereld.

ℹ️ Elk weekend open tot 13 oktober

Dit telkens van 14u tot 17u30.

Ook op 11 juli en 15 augustus geopend .

Inkom €4 per persoon.

Kinderen, 65+ €2 per persoon.

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s