Eerste tram over noordelijke Leien

🔸Een historisch moment vandaag, voor het eerst spoorde er een tramstel over het gloednieuwe traject op de noordelijke Leien in Antwerpen. Afgelopen week werkte de aannemer met man en macht om alles in gereedheid te brengen voor de komst van de tram. Vanochtend waren er de eerste testritten met een Pcc tram op de Italielei, Operaplein en Frankrijklei. Nadien voert men de testen ook uit met Hermelijn en Albatros trams. Omwille van het warme weer zullen deze proefritten vandaag enkel in de voormiddag doorgaan. Vrijdag zijn er ook nog de hele dag testritten voorzien. Een testperiode duurt ongeveer 3 maanden.

Noorderlijn hoopt dat tramlijn 1 tegen november zal rijden tussen de Havana-site en het zuiden van de stad. Tram 24 rijdt dan eveneens via de Italiëlei tussen het Havenhuis en het Centraal Station.

De tramlijn heeft in het verleden reeds van 1902 tot 1965 het station Antwerpen-Zuid aan de Bolivarplaats met het Station Antwerpen-Dokken en -Stapelplaatsen aan de Noorderplaats verbonden voor ze verbust werd.

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

#Noorderlijn #DeLijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s