Verrassende zomernacht in Antwerpse musea

🔸Zaterdag 3 augustus blaast een zomerbries de deuren van 20 Antwerpse musea open. Tijdens Museumnacht ben je er ook na zonsondergang welkom. Naast het atypische bezoekuur verrassen de musea met workshops, speedrondleidingen, muziek, dans en vertellingen. Afsluiten kan je met de Afterparty in een barokke kerk.

Verleidende activiteiten.

Geen ellenlange rondleidingen met een overdaad aan wetenschappelijke feiten. Op Museumnacht verwelkomen de musea je met erotische vertellingen, een drag queen performance en veel muziek en dans. Je kan zelfs een tattoo-voor-één-nacht laten zetten of mediteren met plasticine.

1 ticket voor 20 musea 🎟✨

🔸Met één polsbandje wandel je de musea in en uit en kan je gebruik maken van de handige pendelbussen en historische trams (om de 20 min tussen Nationale Bank en De Merode) tussen de locaties. Je hebt keuze uit 20 musea. Bezoek één van de historische huizen zoals Museum Plantin-Moretus, Rubenshuis en het Snijders-Rockoxhuis, of kies voor een hedendaagse kijk op kunst in Fotomuseum Antwerpen – FOMU of M HKA.

BLIKVANGERS💫

✨Kunst op het toilet✨

Jonge kunstenaars stellen tentoon op atypische plaatsen in een museum. Deze ‘hidden expo’ is te bezichtigen op meerdere locaties: in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, het Letterenhuis, het Maagdenhuis, het MAS, het Museum Mayer van den Bergh, het Museum Vleeshuis, en het M HKA. Haal de flyer op aan de inkom van het museum en start je ontdekkingstocht.

✨Connecting people✨

De creatieve en ondernemende koppen van Onder Stroom strijken neer op het plein voor het MAS. Ze bouwen een interactieve installatie met een telefooncentrale die de musea en hun bezoekers met elkaar verbindt. Neem de telefoon op, ga een gesprek aan en kom te weten wat er aan de andere kant van de lijn gebeurt.

✨Ongezien talent in Havenhuis✨

Het prachtige Havenhuis is open tijdens Museumnacht. Opkomende talentvolle kunstenaars tonen er hun schilderijen, beeldhouwwerken, foto’s en illustraties. De expo Ongezien#4 werd samengesteld door een jury van Antwerpse museumdirecteurs en bedrijfsleiders.

✨Museumnacht voor kinderen✨

Museumnacht, dat betekent langer opblijven, ook voor de kleinsten! Zij kunnen op ontdekkingstocht in AMUZ, MAS, Museum Mayer van den Bergh en Rubenshuis.

Wil je meer actie? Maak een raket in het Origami Space Station van het FOMU of bouw muzikale gadgets in Museum Vleeshuis.

Kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 2 euro voor een Museumnacht-ticket.

✨Afterparty in barokke kerk 🥂✨

Tussen 1.00 en 4.00 uur zorgen dj/vj Corrupted en dj Konna in de voormalige kloosterkerk AMUZ voor een daverende Museumnacht-afterparty. Hun onvoorspelbare mix van funky en diepgaande muziek leidt je dansend de nacht in. Hiervoor koop je best vooraf een combiticket (Museumnacht + Afterparty).

Fietstocht met gids

🔸Weet je niet waar te beginnen? Dan is de fietstocht met gidsen van Expeditie De Stad en Cyclant iets voor jou. Ze leiden je door de nacht en laten je kennismaken met het Maagdenhuis, Museum Vleeshuis, de Sint-Pauluskerk en het Red Star Line Museum. Onderweg vertellen ze hun favoriete stadsverhalen. Een fietstocht reserveren kan voor 6 euro extra.

Reizende schrijvers

🔸Schuif mee aan tafel bij reislustige auteurs in het Letterenhuis. Dichter en reiziger Maarten Inghels stelde met het schrijverscollectief ZINK een nacht samen over reizen en schrijven. Inghels en ZINK gaan in gesprek met 5 schrijvers over hun reizen en boeken. Ze ontdekken samen met jou de verhalen van 19de- en 20ste-eeuwse reislustige auteurs uit het Letterenhuisarchief.

De Opsluiting in museum

🔸24 uur lang worden jongeren opgesloten in verschillende musea. Ze laten zich inspireren door de collectie en maken een performance. Gedreven door slaaptekort tonen jongeren uit Warschau, Tilburg, Manchester en Antwerpen hun artistieke kunnen. Het resultaat ontdek je in het FOMU, MAS, MAS Havenpaviljoen, Red Star Line Museum en de crypte van de Sint-Pauluskerk. Je kan de performances apart bekijken of een geleide tour langs de verschillende locaties volgen. Om 19.30 uur vertrekt er een tour in het FOMU én het Red Star Line Museum.

TICKETS 🎟

🌙 Basisticket: 10 euro (voorverkoop), 14 euro (tijdens Museumnacht)

🌙 – 26 jaar: 7 euro (voorverkoop), 10 euro (tijdens Museumnacht)

🌙 6-12 jaar: 2 euro

Extra’s:

💫 Afterparty: + 6 euro

💫 Huurfiets: + 6 euro

💫 Fietstocht met gids: + 6 euro

Museumnacht – 20 musea

zaterdag 3 augustus 19.00-1.00 uu

ℹ️ Ontdek alle activiteiten en expo’s op http://www.museumnacht.be

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s