Blunder gaybrapad aangepast!

🏳️‍🌈 Begin deze week schilderde een bedrijf gespecialiseerd in het aanbrengen van wegsignalisatie een gloednieuw ‘gaybrapad’, zoals men een zebrapad in de regenboogkleuren noemt.

Al vlug merkten oplettende passanten aan de Kammenstraat op dat de kleuren in een verkeerde volgorde stonden.

‘Een blunder van deze firma’ reageerde Paul Cordy, districtsburgemeester en bevoegd voor publieke ruimte gisteren op Antwerpen Lokaal. ‘In het verleden gebeurde dit correct, maar deze keer is het bedrijf in de fout gegaan. We hebben reeds opdracht gegeven dit te herstellen’.

🏳️‍🌈 Vanochtend was het zebrapad reeds herschilderd 🏳️‍🌈

Wat betekenen de kleuren van die bekende regenboogvlag eigenlijk?

🔸Tijdens de Pride Month worden overal ter wereld marsen georganiseerd waarin er maar al te graag wordt gezwaaid met de regenboogvlag en ook de kleurtjes daarvan zijn niet zo maar willekeurig uitgekozen.

Kunstenaar en homorechtenactivist Gilbert Baker uit San Francisco ontwierp in 1978 de regenboogvlag, waar ook vandaag nog mee gezwaaid wordt. De vlag die wij kennen bestaat uit zes kleuren, maar in de oorspronkelijke vlag staan ook de kleuren roze en paars. Rood betekent leven, oranje betekent geneeskracht, geel staat voor het zonlicht, groen voor de natuur, turquoise voor magie, blauw voor sereenheid, paars voor karakter en roze voor seks.

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Michael H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s