Opleidingsschip van Argentijnse marine bezoekt Antwerpen

‪🔸Van zaterdag 19 tot woensdagochtend 23 oktober meert de driemaster Fragata A.R.A. Libertad aan in Antwerpen. Het opleidingsschip van de Argentijnse marine kan door het publiek bezocht worden op zaterdag- en zondagnamiddag. Bezoekers krijgen zo al een voorsmaakje van The Tall Ships Races, de wedstrijd met de mooiste en grootste zeilschepen ter wereld die in 2022 opnieuw naar Antwerpen komt. Antwerpen Lokaal mocht vanochtend al een kijkje nemen aan boord.‬

⚓️ De A.R.A. Libertad is niet zomaar een schip, het is één van de grootste schepen in zijn soort, dat fungeert als opleidingsschip voor kandidaat-officieren. Dit jaar maakt de A.R.A. Libertad een instructiereis, waarbij het schip 15 havens bezoekt gedurende een reis van 5 maanden door 10 landen door internationale wateren tot zijn terugkeer naar Mar del Plata ‪op 25 januari 2020‬.

Met zijn lengte van 104 meter en 300 bemanningsleden brengt de A.R.A. Libertad een boodschap van vrede en vriendschap naar elke haven die het bezoekt.

Bezoek zelf het schip ⚓️

🔸De Fragata A.R.A. Libertad kan zaterdag en zondag, telkens ‪van 14 tot 19 uur‬, bezocht worden. De driemaster zal in Antwerpen aanmeren aan de Scheldekaaien ter hoogte van Plantinkaai.

🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s