Rouwregister voor Panamarenko in stadswinkel en online

🔸Het Antwerpse stadsbestuur betuigt zijn oprechte deelneming aan de nabestaanden van de overleden Henri Van Herwegen (79), beter gekend als Panamarenko. Uit respect voor de kunstenaar, vooral bekend van werken gebaseerd op de droom van het kunnen vliegen, wordt vanaf vandaag een rouwregister geopend in de stadswinkel. Ook online kan iedereen zijn medeleven betuigen.

Panamarenko werd in 1940 geboren in Antwerpen en studeerde er aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Hij was een van de belangrijkste Belgische beeldende kunstenaars van de twintigste eeuw. In 2005 nam hij afscheid van de kunstwereld. Zijn creaties blijven voortleven, ook in Antwerpen. Zo schonk hij zijn voormalig woonhuis annex atelier met inboedel in de Biekorfstraat in Antwerpen aan de Vlaamse Gemeenschap. Het pand wordt beheerd door het M HKA, waar ook de Prova Car te bezichtigen is. In het Middelheimmuseum kunnen bezoekers zijn Archaeopterix Lithografica bewonderen. Op het Sint-Jansplein staat de vliegenier Pepto Bismo. Het zijn maar enkele voorbeelden uit zijn indrukwekkende oeuvre.

Het rouwregister wordt in de stadswinkel (Grote Markt 11-13) gelegd vanaf vandaag, maandag 16 december om 12 uur tot en met de dag van de begrafenis. De stadswinkel is elke dag open van 10 tot 17 uur.

Wie wil, kan ook online zijn medeleven betuigen op http://www.antwerpen.be/rouwregister bij het bericht over het overlijden van Panamarenko, dat kan tot en met de dag van de begrafenis. De online-reacties zullen worden afgedrukt en mee opgenomen worden in het rouwregister.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s