Bisdom Antwerpen biedt nabestaanden mogelijkheid overleden familielid te gedenken

🔸De lockdownmaatregelen maken het vandaag onmogelijk om op een normale manier afscheid te nemen van een overleden familielid. Een kerkelijke uitvaart mag bijvoorbeeld slechts door vijftien personen worden bijgewoond. Nochtans is een degelijk rouwproces uitermate belangrijk. Daarom neemt het bisdom Antwerpen vanaf deze week het initiatief om de namen van een overleden familielid biddend te noemen via de internetkanalen van het bisdom.

©️Thomas Heuser

Als teken van solidariteit met rouwende families en kennissen zullen we in de komende weken elke zaterdag aansluitend op de mis van 10 uur een gebedsmoment uitzenden vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen. We willen de nabestaanden de kans bieden om de naam van de overledene te laten vernoemen tijdens dit digitaal gedenk- en gebedsmoment zolang er door het coronavirus geen normale liturgische vieringen en pastorale activiteiten kunnen plaatsvinden. De Kerk wil nu staan waar ze moet staan: tussen het kruis en de verrijzenis, met troost en bemoediging, nauw verbonden met al wie zich inzet om het virus onder controle te krijgen. “’Known unto God’, staat te lezen op menig graf op een oorlogskerkhof. De Britse dichter Rudyard Kipling wilde met deze zinsnede duidelijk maken dat God niemand vergeet. Met dit initiatief willen ook wij duidelijk maken dat ieders naam is gegrifd in de palm van Gods hand”, zegt mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen.

Wie graag een familielid laat gedenken, moet ten laatste donderdagmiddag de naam van de overledene mailen naar

vicariaat.kempen@bisdomantwerpen.be ofvicariaat.antwerpen@bisdomantwerpen.be.

Wie dat wil kan een foto of kindertekening voor de overledene meesturen.

Mensen nemen maar één keer afscheid van hun geliefden. Elk gebaar telt, elk woord telt. In dat kader verwijzen we u ook graag door naar de website www.wijrouwenmee.be, een mooi initiatief van de coronadenktank.

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal ©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s