Brug stadspark terug open + Mini-expo

©️Thomas Heuser

🔸De restauratie van de Keiligbrug, de historische, witte hangbrug in het Stadspark, is bijna afgerond. Vanmiddag ging de brug met stille trom terug open voor het publiek. Het brugdek, de vloerplanken en de dwarsliggers werden hersteld en waar nodig vervangen. Daarbovenop kreeg het hout een behandeling tegen verrotting. Het sierlijk smeedijzer onderging een reiniging, herstellings- en schilderwerken. In een latere fase worden de rotspartijen aan de uiteindes van de brug hersteld.

‘De Keiligbrug door de jaren heen’

Schepen voor patrimonium en voorzitter van AG Vespa Fons Duchateau: “Deze brug is voor veel Antwerpenaars een stukje persoonlijke geschiedenis. Ze prijkt in menig familie-fotoalbum. Niet zelden gespreid over verschillende generaties. Het is voor veel mensen een emotioneel, persoonlijk landmark. En dat willen we veilig stellen voor de volgende generaties.”

Mini-expo
🔸Voor een mini-expo ‘De Keiligbrug door de jaren heen’ werden door stad Antwerpen 30 foto’s geselecteerd en deze zijn op panelen een maand te zien rondom de brug. Zo kan je er o.a. ook enkele foto’s zien van onze huisfotograaf!

Denise Volckaerts
©️Thomas H.

Denise Volckaerts kwam vanmiddag al eens een kijkje nemen naar de prachtige zwart-wit foto van haar moeder Monique Volckaerts die poseert op de brug in 1926. Ook Anne Floren, die vlakbij het stadspark woont is één van de fotografen, ze nam haar foto tijdens een koude winterdag, het park lag toen onder een vers laagje sneeuw.

Anne Floren
©️Thomas Heuser

Je kan de brug met de mini-expo tot 15 januari op een Corona-veilig bezoeken!

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s