Potten, pannen en pollepels. Vreedzaam horeca-protest op Steenplein

🔸Enkele initiatiefnemers uit de Antwerpse horeca riepen via sociale media op om vanavond met collega’s, werknemers en sympathisanten bijeen te komen om hun stemmen te laten horen en om eindelijk perspectief voor hun sector te krijgen.

De organisatie licht toe: “Wij hebben genoeg gezwegen en velen zien het einde van de tunnel niet meer. Het is hoogtijd geworden om elkaar te steunen in deze moeilijke periode. Daarom dat we deze protestactie zijn gestart.”

Om 20:00 uur verzamelden een tweehonderdtal protestvoerders op de Suikerrui. De politie maande de betogers aan om ook het Steenplein te gebruiken om de afstand tussen de actievoerders te kunnen garanderen. Er was met aandrang gevraagd om de geldende covid maatregelen op te volgen. De politie was zichtbaar aanwezig, maar moest op geen enkel ogenblik ingrijpen.

De woordvoerder van burgemeester Bart De Wever bevestigde aan Antwerpen Lokaal dat deze toestemming gaf voor deze vreedzame protestactie. Alles verliep rustig vanavond. De initiatiefnemers sluiten niet uit dat er eventueel nog grotere acties in Brussel kunnen volgen.

Beeld 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas Heuser

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s