REAL BODIES zoomt in maart in op kanker en kankeronderzoek

Expositie wegens succes verlengd tot 24 mei

🔸Sinds de opening midden december bezochten al meer dan 25.000 bezoekers in coronaveilige omstandigheden de spraakmakende expositie REAL BODIES in het Hospitality Center van het Sportpaleis. “Omdat de belangstelling blijft aanhouden, wordt de expositie verlengd tot en met pinkstermaandag 24 mei”, kondigt Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group aan.

REAL BODIES zoomt in maart in op kanker en kankeronderzoek. Het initiatief krijgt de steun van Damya Laoui, Prof. Dr. ir.Team-leader Tumor Immunology aan het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en Vrije Universiteit Brussel (VUB). De hele maand wordt ook geld ingezameld ten voordele van Kom op tegen Kanker. REAL BODIES voegt dus deze maand een extra laag aan de expositie toe door aandacht te besteden aan kanker en kankeronderzoek. Dit gebeurt door in de tentoonstellingsruimte op een imposante muur relevante feiten en cijfers over de ziekte te tonen.

“Mijn passie voor het menselijk lichaam is meteen ook mijn drijvende kracht”

Het initiatief ten voordele van Kom op tegen Kanker krijgt de steun van Prof. Dr. ir. Damya Laoui. “Ik waardeer het erg dat de expo Real Bodies in de maand maart extra sensibiliseert rond kanker en hiervoor samenwerkt met Kom op tegen Kanker. Mijn passie voor het menselijk lichaam is een drijvende kracht voor het uitvoeren van mijn onderzoek naar nieuwe kankertherapieën, dat mede door Kom op tegen Kanker wordt gesteund. Deze passie vind ik ook terug in de expo Real Bodies, die je toelaat om de complexiteit en de schoonheid van ons lichaam te bewonderen”, vertelt Damya. In haar onderzoek legt ze de focus op mechanismen om kankerprogressie af te remmen. Zo ontwikkelde Damya Laoui’s team een anti-kankervaccin gebaseerd op lichaamseigen tumor-afgeleide cellen.

Scan de QR-code en doe een micro-donatie 🪙📲

🔸De geldinzamelactie steunen kan al met een micro-donatie vanaf 2 euro. Dankzij de samenwerking met de betaal-app Payconic by Bancontact kan je door het scannen van een QR-code op een eenvoudige manier al een klein bedrag schenken. Deze QR-code vind je op de expo zelf, maar ook hieronder. De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

REAL BODIES, de fascinerende expositie rond het menselijk lichaam, loopt nog tot en met pinkstermaandag 24 mei 2021 in het Hospitality Center van het Antwerps Sportpaleis. De expo is geopend van woensdag tot en met zondag, op weekdagen telkens van 10 tot 18 uur (laatste toegang om 17 uur), in het weekend van 9 tot 20 uur (laatste toegang om 19 uur). Tijdens de paasvakantie is de expo alle dagen geopend van 9 tot 20 uur. De expo werkt met een beperkte capaciteit door middel van tijdsloten.

🎟 Tickets zijn enkel online te koop via http://www.teleticketservice.com

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Prof. Dr. Damya Laoui. (Foto ©️Thomas H.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s