Het Militair Hospitaal van Antwerpen. Aspecten van het dagelijks leven, 1919–1939

 

🔸Een blik in onze boekenkast bevestigd het… over de rijke geschiedenis van het Militair Hospitaal in Antwerpen was tot nu nauwelijks iets geschreven, … tot nu! Dit rijk gedocumenteerde pionierswerk brengt daar verandering in.

Auteur Johan Proot neemt de lezer op sleeptouw naar het dagelijks leven op de site in de jaren tussen de twee wereldoorlogen. Op basis van talloze onuitgegeven bronnen in het Legermuseum vertelt hij hoe deze besloten wijk was georganiseerd en hoe het Militair Hospitaal werd beheerd. Daarbij schenkt hij ook aandacht aan de vrouwen op de site en beschrijft hij hoe het bestuur omging met oorlogsslachtoffers en mensen met beperkingen.

Dit intrigerende verhaal is geïllustreerd met meer dan honderd tekeningen, plannen en foto’s, waarvan de meeste hier in dit boek voor het eerst worden gepubliceerd.

Johan Proot woont sinds 2013 in het Groen Kwartier. Gefascineerd door deze plek, verricht hij al zes jaar onderzoek naar de geschiedenis van het Militair Hospitaal van Antwerpen.

Bestel het boek nu! 🛒

🔸Wie interesse heeft kan het boek nu bestellen aan de lanceringsprijs van €23,90* (tot 30 juni) door een e-mail te sturen naar: goran.proot@gmail.com, met als onderwerp: ‘Boek Militair Hospitaal’. U ontvangt dan de betalingsgegevens. Vanaf 1 juli kost het boek €29,90*

*zonder verzendingskosten, woon je in de buurt van het Groen Kwartier, dan worden de bestellingen gratis bezorgd!

👁‍🗨

Auteur Johan Proot

ISBN 9789464332292 – 280 blz.

Het boek is een uitgave in eigen beheer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s