Onthulling PARADISE LOST van Nicole S. Pousset

🔸Nicole S. Pousset, beloftevol Antwerps schilder, heeft vanmiddag in een vurige performance haar groots kunstwerk ‘Paradise Lost’ voorgesteld en ritueel verbrand voor een select publiek in de prachtige tuin van de Kathedraal van Antwerpen. De kunstenares verwijst met de vlammen naar de verwoestende effecten van de klimaatverandering op Moeder Aarde en houdt een spiegel voor van het verloren aards paradijs.

Paradise Lost verleidt de voorbijganger door een fleurig kleurgebruik en weelderige sfeer. Bij een eerste oogopslag lijkt het een erg vrolijk werk met een overvloed aan fauna en flora. De centrale vrouwelijke schoonheid (symbool voor moeder aarde…) kijkt ons stilzwijgend en frontaal aan en nodigt uit tot grondigere observatie van het werk …

Nu de Kathedraal en bistro De Plek weer toegankelijk zijn, nemen beiden de draad weer op om regelmatig een kunstenaar in de kijker te zetten. Bistro De Plek is als een van de uniekste horecalocaties van Antwerpen én verborgen parel van de Antwerpse Kathedraal een ideale plek hiervoor. Het actuele werk Paradise Lost van Nicole S. Pousset zal hier tot in het voorjaar 2022 vrij te bezichtigen zijn voor alle bezoekers. De inhuldiging van Paradise Lost zal alvast niet onbesproken blijven, en met 15 augustus in het verschiet, Moederdag in Antwerpen, wil Nicole S. met dit werk extra aandacht richten op de moeder der moeders – onze moeder aarde.

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas Heuser – 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s