E poar veroaltsjes oitet stad

Leuke anekdotes en historische stadsweetjes in een “Antwaareps frakske” gestoken!

🔸Deze week is het nieuwe boek ‘E poar veroaltsjes oitet stad’ verschenen. Dit reisboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. Auteur Patrick Van Ouytsel is nog een echte “sinjoor” en eeuwig en altijd verliefd op zijn stad. Met ‘E poar veroaltjes oitet stad’ schrijft hij nu voor de eerste keer over zijn droomjob, en je komt er meteen achter dat hier een geboren verhalen verteller aan het woord is. Hij wordt dan ook terecht het collectief geheugen van de stad Antwerpen genoemd. Een uitspraak waar hij heel fier op is en die hij met veel plezier alle eer aandoet.

Patrick: ‘Als dialectgids in Antwerpen schreef ik mijn eerste boek over mijn droomjob, gidsen in Antwerpen in het dialect. ‘E poar veroaltjes oitet stad’ neemt u mee doorheen verschillende volksverhalen, historische waarheden, leuke anekdotes, mythen, sagen en legenden uit de kleurrijke Antwerpse folklore. Het is een educatief feel-good boek met mooie foto’s die ik nam tijdens mijn gegidste wandelingen. Het boek is tevens een ode aan het echt Antwerps dialect en staat dan ook boordevol verwijzingen naar deze fantastische wereldtaal. Met een grap en een grol is het ook een eerbetoon aan het echt Antwerps chauvinisme. Elke fan van ’t stad moet dit boek minimaal een keer gelezen hebben.

Dus? Waar wacht je nog op? Koop dit boek en lees het en geniet ervan!
Over de auteur
Patrick Van Ouytsel is dialectgids in de stad Antwerpen in het gidsen bedrijf “Me Lou deur ’t stad“ en de succesvolle auteur van de historische fictie roman ‘Drakkars op de Schelde’ die de inval van de Vikingen in Antwerpen beschrijft in het jaar 836. Hij woont met zijn vrouw in Antwerpen Noord, die niet alleen zijn wederhelft is in het huwelijk maar ook in het gidsen bedrijf dat zij uitbaat. Als auteur begon hij met kinderboeken. De aangroeiende reeks van ‘Nestje e ratteke uit de ruien’ waar nu reeds drie delen van verkrijgbaar zijn. Dit boek is zijn tweede niet kinderboek, maar daar zal het zeker niet bij blijven.

✍🏻 Patrick Van Ouytsel signeert zijn boek op zaterdag 7 Mei.
Rose d’Anvers
Kaasstraat 7 Antwerpen
Van 13.00u tot 16.00u.

📕
ISBN: 978-94-645-0436-1
Aantal pagina’s: 118
Prijs: € 18,50
📦 Gratis verzending naar Nederland en België!

Bestel meteen! 🛒 ➡️ https://bit.ly/3JbGTN7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s