Vernieuwing wegdek zuidelijke Leien klaar

🔸Tijdens de eerste week van de paasvakantie heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de zuidelijke Leien vernieuwd. Tussen de Bolivartunnel en de Stoopstraat is het wegdek van de Amerikalei, Britselei en Frankrijklei in beide richtingen vernieuwd. Om de hinder voor het verkeer te beperken gebeurden de werken grotendeels ’s nachts en werden de werken opgedeeld in zes fases.

Vernieuwing wegdek zuidelijke Leien

🔸Vorig jaar heeft de stad Antwerpen de fietspaden op de zuidelijke Leien voorzien van een laag asfalt voor meer fietscomfort. In navolging van deze werken heeft het AWV nu ook het wegdek van de zuidelijke Leien aangepakt. De bovenste laag asfalt van het wegdek was versleten en aan vernieuwing toe. Het wegdek van de Amerikalei, Britselei en Frankrijklei in beide richtingen is vernieuwd tussen de Bolivartunnel en de Stoopstraat.

Daarnaast zullen er deze week overdag nog markeringswerken plaatsvinden op het nieuwe wegdek en worden er detectielussen geslepen voor de aansturing van de verkeerslichten (buiten de spitsuren). Verkeer op de zuidelijke Leien blijft overdag steeds mogelijk, maar plaatselijk wordt er soms een rijstrook ingenomen. Ondertussen verwijderen arbeiders ook de haagjes langs de tram- en busbedding op de Leien, deze worden vervangen door gras, zoals men dit nu ook op de Noorderlijke Leien heeft voorzien.

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s