Vlaams Belang Jongeren verkleden zich in Zwarte Piet en delen 450 cadeautjes uit

Foto ©️VBJ

🔸De Vlaams Belang Jongeren zijn deze ochtend in Antwerpen verkleed als Zwarte Piet op pad gegaan en hebben ‘coronaproof’ cadeautjes uitgedeeld aan de schoolpoort van Instituut Dames van het Christelijk Onderwijs. “Zwarte Piet mag dan door zowel multinationals als radicaal-links verguisd worden, hij en Sinterklaas blijven van ons. Wij laten hen niet vallen!” klinkt het.

In een groepje van 3-4, en uitgedost met mondmaskers en de traditionele outfit van Zwarte Piet ging de jongerenafdeling deze vrijdagvoormiddag op stap. De scholieren kregen er chocolade munten overhandigd in een zakje met de slogan: ‘bescherm onze tradities’. In het zakje zit ook een sticker met een gestileerde Piet en de boodschap: “Black Pete Matters’, een knipoog naar de radicaal-linkse Black Lives Matter-organisatie (BLM). Kinderen van buiten de school die naar de Pieten gingen, kregen dan weer een zakje zonder sticker en met een notablokje zonder politieke boodschap.

“Tot hier en niet verder!”: Vlaams Belang Jongeren waarschuwen voor hellend vlak na aanvallen op Zwarte Piet

“Het is niet aan multinationals die amper belastingen betalen zoals Bol.com, Amazon, Google en Facebook om onze cultuur te bepalen”, zegt VBJ-voorzitter en Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans. “Sinterklaas en Zwarte Piet blijven deel van onze tradities en daarmee basta. Het is daarenboven ook een kinderfeestje, daar blijf je vanaf.”

Volgens het Vlaams Belang maken de recente aanvallen op Zwarte Piet – de figuur werd zo onder meer verbannen van bovenvermelde platformen – deel uit van een grotere strijd tegen onze tradities en cultuur. “Het is duidelijk dat er meer aan de hand is”, vervolgt Brusselmans. “Paaseieren, Carnaval, Maria-Lichtmis, Kerstmarkten, alles wat typisch Vlaams of Europees is, moet eraan geloven. Het maakt ineens ook duidelijk dat we geen millimeter mogen toegeven, want de seconde dat de ene traditie is afgebroken, beginnen de cultuurmarxisten al met hun aanval op een andere traditie. Tot hier en niet verder!”

Het Vlaams Belang is begin deze maand met deze boodschap tevens gestart met een petitie op beschermonzetradities.be. Op enkele dagen tijd tekenden al meer dan 12.000 mensen die oproep.

🅰️ntwerpen Lokaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s