Bloedserieus in de Handelsbeurs

Rode Kruis rekent op Antwerpse studenten om bloedvoorraad op peil te houden, en strijkt neer in de Handelsbeurs 🩸

🔸Naar goede gewoonte slaan Rode Kruis-Vlaanderen en de Antwerpse studenten de handen in elkaar voor de organisatie van BLOEDSERIEUS, een bloedinzameling door én voor studenten. Ook in tijden van corona zijn én blijven bloeddonaties van levensbelang. Rode Kruis-Vlaanderen benadrukt het belang van de Bloedserieuscampagne, jaarlijks goed voor meer dan 10.000 donaties.

Twee keer per jaar organiseert Rode Kruis-Vlaanderen samen met studenten ‘Bloedserieus’, een bloedinzamelingsactie in de verschillende studentensteden. “De Bloedserieuscampagne is jaar na jaar een succes en vormt een heel belangrijk aandeel van het totaal aantal bloeddonaties die de bloedvoorraad een enorme boost kunnen geven,” vertelt Nena Testelmans, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen. Tijdens de vierdaagse Bloedserieuscampagne, rekent het Rode Kruis op zo’n 600 Antwerpse studenten die nodig zijn om de bloedvoorraad op peil te houden en ziekenhuizen te kunnen voorzien van voldoende bloedproducten.

Bloedinzameling in alle veiligheid

🔸Door de strenge coronamaatregelen in universiteiten en hogescholen zijn minder studenten aanwezig op de campus. “Op dit moment is de bloedvoorraad stabiel maar we hebben elke donatie nodig om die zo te houden en alle patiënten te blijven helpen. Daarom deze warme oproep naar Antwerpse studenten om letterlijk uit hun kot te komen om te doneren,” zegt Testelmans. Als extra motivatie krijgen donoren achteraf een goed gevulde goodiebag en een coronaproof dessertenbuffet!

Bloedinzamelingen gebeuren altijd in een veilige omgeving waarbij alle maatregelen strikt worden nageleefd. Zo is het maken van een afspraak verplicht, wordt alles regelmatig ontsmet en staan de afnamebedden verder uit elkaar. De organisatie rekent – nu meer dan ooit – op de komst van studenten. “Door de coronamaatregelen zijn we massaal van thuis uit aan het werken waardoor bloedinzamelingen bij bedrijven niet langer plaatsvinden en we hier een groot aantal donaties mislopen”, vertelt Testelmans. De Bloedserieusactie mag zich dan wel op studenten richten, iedereen die in de buurt is, is van harte welkom!

Geef ‘ns plasma 🩸

🔸Hoewel bloed geven veruit het meest gekend is, zijn ook plasmadonaties van levensbelang. Plasma is het vloeibare deel van je bloed waarin proteïnen, zouten en mineralen opgelost zijn. Het wordt onder andere toegediend aan kankerpatiënten, mensen met een immuunstoornis of bij stollingsproblemen. Omdat de toestellen om plasma af te nemen niet kunnen vervoerd worden, kan je enkel plasma geven in een donorcentrum. Daarom vindt de Bloedserieusactie – naast de Handeslbeurs – ook plaats in het donorcentrum van Edegem en moedigt ze zo studenten aan om kennis te maken met plasmadonaties.

Donorcentrum Edegem

🩸Van 8 tot en met 11 maart tussen 10u en 18u30 vat Bloedserieus in het donorcentrum in Edegem (Drie Eikenstraat 655, naast spoed UZA). Meer informatie en reserveren kan via http://www.bloedserieus.be.

Handelsbeurs Antwerpen

🩸Op 10 maart zal er een extra bloedinzameling georganiseerd worden van 12u tot 15u en van 15u30 tot 18u30 in de Handelsbeurs (Twaalfmaandenstraat). Ook hier is het maken van een afspraak verplicht via http://www.bloedserieus.be

Tip : Bezoek meteen de leuke LEGO expo BRICKS IN THE CITY die nog tot 18 april loopt!

Foto 🅰️ntwerpen Lokaal |©️Thomas H.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s